Sussis køkken

Marineret squashsalat med mynte og pistacie

Tyndtskårne skiver af citronmarineret squash smager så friskt og lækkert. Servér som let sommerfrokost eller spis squash-salaten som tilbehør til grillet fisk eller kylling. Den her knasende lækre og friske salat er lige noget for dig, der er vild med let sommermad. Få opskriften her.

Tyndtskårne skiver af citronmarineret squash smager så friskt og lækkert. Servér som let sommerfrokost eller spis squash-salaten som tilbehør til grillet fisk eller kylling. Den her knasende lækre og friske salat er lige noget for dig, der er vild med let sommermad. Få opskriften her.

Ingredienser

4 personer

  • 3 mellem squash
  • 4 spsk. olivenolie
  • Saft af 1 citron
  • Salt
  • 200 g friskbælgede ærter
  • Lidt frisk mynte
  • 40 g pistacienøddekerner
  • Revet skal af ½-1 citron

SÅDAN LAVES SQUASHSALATEN

Skær squash i meget tynde skiver på langs med en skarp kniv. Bland 3 spsk. af olivenolien sammen med citronsaften og 1 tsk. havsalt i en rummelig skål, og vend squashen heri. Lad squashen trække i køleskabet i 30 minutter.

Anret den marinerede squash smukt på et fad ved at tage nogle skiver op ad gangen, og placere dem svungent på højkant. Fortsæt til al squash er brugt og fadet dækket. Fordel ærter og mynteblade herover. Pynt med grofthakkede pistacienødder. Riv til sidst frisk citronskal over, krydr med friskkværnet peber, og dryp så den sidste spsk. olivenolie over. Servér som selvstændig ret eller som tilbehør til hovedretten.

Tip

Parmesanflager eller feta gør squashsalaten mere fyldig.

X