Sussis køkken

Hjemmelavet Chilliolie 

Med denne simple opskrift kan du skabe en chiliolie, der ikke kun tilføjer en intens styrke, men også en dyb og kompleks smag til dine måltider. Jeg foretrækker min chiliolie ekstra stærk, så jeg kun behøver at bruge en smule for at opnå den ønskede effekt.

En chilliolie kan laves på så mange måder, og med så mange forskellige ingredienser, og når du har lavet 5-10 chilliolie, er jeg sikker på at du har din helt egen opskrift

Jeg har lavet den her med tørrede chilier, sesamfrø, hvidløg og olivenolie.

Chiliolie blevet min go-to løsning til at løfte enhver ret til nye smagsmæssige højder.

Chilliolie

Ingredienser

  • 8-10 tørrede chilier (afhængigt af hvor stærk du ønsker olien)
  • 2 spsk sesamfrø
  • 2-3 fed hvidløg, skåret i skiver
  • 4 dl olivenolie

Fremgangsmåde

1. Sæt en gryde med olivenolie på varme, og rist chilierne sammen med sesamfrøene i et minut, indtil de begynder at dufte.

2. Tilsæt hvidløgsskiverne, og rist dem sammen med chilierne og sesamfrøene i 30 sek. mere.

3. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle lidt af.

4. Hæld din hjemmelavede chiliolie på en ren flaske eller glas, og opbevar det på et køligt og mørkt sted.

Du kan bruge din chiliolie til at tilføje smag og styrke til en lang række retter. Her er nogle forslag til, hvad du kan putte olien på:

– Pasta
– Risretter
– Pizza
– Salater
– Supper
– Grillet kød eller grøntsager
– Bruschetta
– Dyp til brød

X