Aftensmad,  Sussis køkken

Hakket oksekød i karry med hvidkål

I dag skal vi have en af mine yndlingsretter – nemlig noget med kål 🥬 🥕
Jeg elsker at bruge hvidkål i mit køkken, og her får I en nem og hurtig ret, der smager endnu bedre dagen efter.

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 2 spsk karry (gerne stærk karry)
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 løg, skåret i tynde både
  • 250 g gulerødder, skåret i små tern
  • 250 g hvidkål, fintsnittet
  • 250 g bacon
  • 5 dl vand
  • 1¼ dl madlavningsfløde (kan undlades)
  • 2 spsk paprika
  • 1 knivspids stærk chilipulver
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Varm olien op i en gryde, og tilsæt karry. Lad det stege kort, så smagen frigives.
  2. Kom hakket oksekød og løg i gryden. Svits, til kødet er brunet og smuldret.
  3. Tilsæt gulerødder, hvidkål og bacon. Svits videre, til kålen falder lidt sammen.
  4. Hæld vand og eventuelt fløde i, og tilsæt krydderierne.
  5. Lad retten simre ved lav varme i ca. 30 minutter, til gulerødderne er møre med lidt bid.
  6. Smag til med salt, peber og eventuelt ekstra paprika.
 
Serveringsforslag:
Nyd retten med ris, en frisk salat – eller spis den, som den er med et stykke brød til.

-We found our way!

Tak fordi du læser med her på bloggen

X