Brød

Sussis pølsehorn – 12 stk

Hjemmelavede og nemme pølsehorn med blød og luftig dej.

Når vi er på farten og skal køre langt i vores autocamper, syntes vi det er en god ide med pølsehorn i fryseren, lige til at ta` ud og varme i vores Airfryer, når vi stopper op og skal holde en lille pause.
Pølsehorn er også nemme at ha med, om det er en fisketur eller strandtur.

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 1/4 liter mælk
  • 25 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 1/2 tsk groft salt
  • 400 g hvedemel
  • 6 gode pølser

    Pensling :
    Æg eller vand
    Sesamfrø

Sådan gør du:


Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.

Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).

Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

Rul dejen ud til en firkant (ca. 25 x 40 cm) og del dejen på den lange led.

Skær hvert stykke dej ud til 3 firkanter. Del hver firkant på skrå, så de hver danner 2 trekanter.

Del pølserne i to og rul dejen om pølserne fra den brede ende.

Læg pølsehornene med spidsen nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min.

Pensl pølsehornene med vand eller æg og drys dem med sesamfrø.

Bages i Alm ovn 200˚ i ca 20 min
Bages i Airfryer 175˚ i ca 15 min, derefter vender jeg dem og giver dem 10 min på bagsiden.Der findes så mange forskellige Airfryer og de bager helt sikket forskellige, så prøv jeg frem med tid og grader.

X