Hvis der er én ting, jeg virkelig savner fra Danmark, så er det et godt rundstykke med birkes. Derfor har jeg nu forsøgt mig med denne opskrift, som jeg varmt kan anbefale, når man længes efter et lækkert rundstykke på morgenbordet.
Rør vand, gær og hvedemel sammen til en ensartet dej. Dæk skålen til og lad den stå på køkkenbordet natten over (10–12 timer).
Dag 2:
Tilsæt vand, gær, salt, sukker og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt, til den er blød og elastisk. Tilsæt lidt ekstra mel, hvis nødvendigt. Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca. 1½ time.
Form 8 rundstykker og læg dem på en bageplade. Pensl med æg og mælk, og drys med birkes. Efterhæv i 20–30 minutter, og bag dem ved 220 °C i 12–15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.