Brød,  Sussis køkken

Rosinbrød – 1 stk

Ingredienser

  • 12,5 g gær
  • 50 g yoghurt naturel
  • 0,5 dl vand
  • 25 g blødt smør
  • 40 g rørsukker (ca. 2 spsk – kan erstattes med almindeligt sukker)
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • Revet skal af ¼ citron
  • 1 æg
  • 225 g hvedemel
  • 75 g rosiner
Til pensling og pynt:
  • 1 æg
  • Hakkede nødder (f.eks. pistacienødder)
  • Lidt rørsukker til drys

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne – undtagen rosinerne – i en skål.
  2. Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter.
  3. Tilsæt rosinerne og ælt videre i et par minutter.
  4. Dæk dejen til, og lad den hæve lunt i ca. 1 time.
  5. Form dejen til et brød på et meldrysset bord.
  6. Læg brødet på en bageplade med bagepapir og lad det efterhæve lunt i 45 minutter.
  7. Pensl med æg og drys med hakkede nødder og lidt rørsukker.
  8. Bag ved 210 grader i ca. 20 minutter.
  9. Afkøl på en bagerist.

-We found our way!

Tak fordi du læser med her på bloggen

X