Sussis køkken

Focaccia brød

Jeg kan godt lide at bage et godt brød og hvorfor så ikke kræse lidt om det.

Det er ikke så vigtigt, at det lige er den ene eller den anden ost der kommer i.

Igen bruger jeg det der er i køleskabet og rosmarinen fandt jeg lige uden for døren.

 

Ingredienser – 2 stk.

25 g gær
3 dl vand
½ dl olivenolie
2 spsk. honning
1 spsk. flagesalt
7 dl Amo Hvedemel
1 dl revet pecorino
1 dl ricotta
400 g blandede små tomater
1 bundt fersk basilikum
Olivenolie og flagesalt
til udbagningen

Sådan gør du (2 timer)

1. Bland gæren med 37°C lunt vand (håndvarmt), olivenolie, honning og flagesalt i en skål og rør rundt.

2. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og arbejd det sammen til en smidig dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter. Sæt ovnen på 225°.

3. Hæld dejen ud på et melet bagebord og del den i to dele, ælt hver del i ca. 5 min. Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir med lidt flagesalt i bunden. Rul dejene ud til de er ca. 1-2 cm tykke og lad dem hæve tildækket igen til dobbelt størrelse i ca. 30-40 min.

4. Riv pecorinoosten og bland med ricottaen. Lav huller i dejen med fingrene, tryk tomater ned og top med osteblandingen. Dryp rigeligt med olivenolie over og strø med flagesalt.

5. Bag brødene i midten af ovnen til de er gyldne, ca. 10 min. Pynt med basilikum.

X