Morgenmad,  Sussis køkken

Bagte havregrødsmuffins – perfekt til morgenmad eller to-go

Ingredienser – Ca. 6 stk

  • 3 dl havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk kanel
  • 1 knivspids fint salt
  • 1 æg
  • 1½ dl mandeldrik (eller anden plantemælk)
  • 1 groftrevet æble (ca. 100 g revet vægt) kan skiftes ud med banan over revet gulerod
  • 3 spsk honning
Topping:
  • Hakkede mandler
  • Friske eller frosne blåbær

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader (almindelig ovn).
  2. Bland havregryn, bagepulver, kanel og salt i en skål.
  3. I en anden skål piskes æg sammen med mandeldrik, revet æble og honning.
  4. Rør havregrynsblandingen i den våde blanding, og lad dejen hvile i 5–10 minutter.
  5. Smør en muffinsform (til 6 stk.) eller brug muffinsforme i papir.
  6. Fordel dejen i formene og drys med hakkede mandler og blåbær. Tryk blåbærrene let ned i dejen.
  7. Bag muffinsene i ovnen i ca. 25 minutter, til de er faste og let gyldne.
  8. Lad dem køle af i formen i 5–10 minutter, inden de tages ud.

-We found our way!

Tak fordi du læser med her på bloggen

X