Sussis køkken

Kold persillesovs med stegt flæsk

Persillesovs

  • 3 dl fløde 38%
  • 2 dl sødmælk
  • 1 dl fedt fra stegning af flæsket
  • 30 g mel
  • 3 laurbærblade
  • 1 dl persillestilke
  • 1 stort løg
  • 12 sorte peberkorn
  • 2 dl finthakket persille

Fremgangsmåde

1. Bring mælk og fløde i kog sammen med persillestilke, laurbærblade og sort peber. Lad det simre i 15 minutter, hvorefter det tages af varmen for at trække i yderligere 15 minutter.
2. Si den varme mælk- og flødeblanding gennem en fin sigte for at fjerne krydderierne.
3. I en gryde, rist melet i fedtet fra stegningen af flæsket, indtil det får en let gylden farve.
4. Hæld den siede mælk- og flødeblanding i gryden under konstant omrøring.
5. Lad den tykke sovs koge ved lav varme i cirka 3 minutter.
6. Smag til med salt og peber
7. Inden servering, tilsæt persille til sovsen og lad den få et hurtigt opkog.
Lad sovsen køle af, og server den helt kold i et glas. 

-We found our way!

Tak fordi du læser med her på bloggen

X