Sussis køkken

Citronpasta med basilikum og burrata

I dag fik jeg lyst til at eksperimenter med en ny opskrift, igen freestyler jeg med det som jeg har i køleskabet.

Jeg har personligt valgt at retten skal serveres kold.

Ingredienser

  • 500g spaghetti
  • 4 æggeblommer
  • 25g smør
  • 100g fintrevet parmesan
  • 1 citron(både den fintrevne skal og saft)
  • 2 håndfulde frisk basilikum
  • 12 cherrytomater, hakket i tern
  • 1 burrata (drænet for væde)
  • Ca. 2 dl kogevand fra pastaen
  • Salt og friskkværnet peber
  • Evt. ekstra citronskal til pynt

Sådan gør du :

Start med at blande æggeblommerne med citronskal og citronsaft.

Kog pastaen, indtil den er al dente, og hæld derefter vandet fra, men gem et par deciliter til justering af konsistensen.

Tilsæt smørret til den varme pasta, og rør derefter æggeblommerne og parmesanosten i, så det hurtigt bliver blandet godt sammen.

Juster konsistensen med det varme pastavand, så retten får en dejlig cremet tekstur.

Top pastaen med friske basilikumblade, krydr med nykværnet peber, og smag til med salt, inden du server den toppet med en frisk burrata.

X