Aftensmad,  Sussis køkken

Butterdejsstang med skinke, porre og flødeost

Butterdejsstang med skinke, porre og flødeost
 
En virkelig lækker og nem skinkestang – perfekt til frokost, tapas eller en hyggelig aftensmad.

Ingredienser

  • 1 pakke butterdej
  • 200 g skinkestrimler
  • 125 g champignon
  • 1 lille løg
  • ½ rød peberfrugt
  • ½ bundt purløg
  • 1 porre
  • 175 g hvidløgsflødeost
  • 1 æg (til pensling)
  • 20 g sesamfrø

Fremgangsmåde

 
1. Hak løget fint. Skyl champignon og porre, og skær dem i skiver.
2. Skær rød peber i små tern, og hak purløget.
3. Varm olie eller smør på en pande. Sautér løg, champignon og porre i 4-5 minutter.
4. Tilsæt purløg og peberfrugt, og steg videre i 2-3 minutter.
5. Tag panden af varmen og rør flødeosten i. Fyldet skal være cremet.
6. Tænd ovnen på 200°C varmluft.
7. Rul butterdejen ud på bagepapir. Fordel fyldet som en stribe på midten.
8. Skær strimler i dejen langs fyldet.
9. Fold strimlerne skiftevis ind over fyldet, så det fletter.
10. Fold enderne ind under stangen, så fyldet pakkes godt ind.
11. Pensl med æg og drys med sesamfrø.
12. Bag midt i ovnen i ca. 25-35 minutter, til stangen er gylden og sprød.
13. Lad den køle let af før servering.
 
 
Tip: Server med en frisk salat eller dip – og nyd den både lun og kold. Perfekt til picnic eller madpakken.
X