Aftensmad

Rejebisque af skaller fra fjordrejer

Ingredienser til 4 personer

  • 2 spsk. olie
  • Skaller fra 700g pil-selv rejer (fx fjordrejer)
  • 2 liter vand
  • 4 grøntsagsbouillonterninger
  • 2 dl hvidvin
  • 3 dl piskefløde
  • 4 spsk. creme fraiche
  • Dild til pynt

Fremgangsmåde

1. Varm olien i en stor gryde og svits rejeskallerne godt, så de ikke branker, men får en god varme. Du må gerne trykke og banke let på dem for at frigive safterne.

2. Tilsæt hvidvinen og rør godt rundt.

3. Når alkoholen næsten er fordampet, hæld vandet i sammen med bouillonterningerne.

4. Lad suppen koge i ca. 20 minutter. Pas på ikke at koge for længe, da den kan blive bitter.

5. Sluk for varmen og lad suppen trække i ca. 30 minutter.

6. Si skallerne fra, og lad suppen koge ind til halv mængde, hvilket tager ca. 10 minutter.

7. Tilsæt piskefløden, og smag til med salt og peber.

8. Anret suppen i skåle, og kom en lille klat creme fraiche samt en dilddusk på toppen.

-We found our way!

Tak fordi du læser med her på bloggen

X